IB TARDINI 19.05.2016

’PRODUCER’ - en titel man skal gøre sig fortjent til.

Under den overskrift besøger Ib Tardini Aarhus Filmværksted og fortæller gennem eksempler fra sin egen tid i branchen om forventninger til producerens rolle og forklarer almindelige grundbegreber og metoder.

Han lover, det bliver tre meget intense timer og opfordrer deltagerne til at tage egne projekter med som cases.

Ib Tardini er en levende legende i dansk film. Over fire årtier har han produceret en lang række danske filmklassikere – ingen nævnt, ingen glemt – for instruktører som Nils Malmros, Jørgen Leth, Søren Kragh-Jakobsen, Bille August, Per Fly, Susanne Bier, Lone Scherfig og Anette K. Olesen.

Tid: Tirsdag 19. April kl. 15-18.

Sted: Aarhus Filmværksted, Godsbanen

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

 

HELLE HANSEN & ANE MANDRUP 23.10.2015

Hvordan får man støtte til sin dokumentarfilm?

Aarhus Filmværksted inviterer til en eftermiddag i selskab med Helle Hansen, dokumentarfilmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Helle Hansen er ansat på konsulentordningen, der støtter dokumentarfilm og kort fiktion. Denne eftermiddag på Filmværkstedet fortæller hun om arbejdet som filmkonsulent og en films vej fra ansøgning til støtte. Hun viser klip fra nogle af de produktioner, hun har støttet og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Ane Mandrup, chef for DFI's Dokumentar afdeling, vil også være til stede og kan besvare spørgsmål vedr. vilkår, økonomi og praksis omkring sagsbehandling mv.

Arrangementet foregår på Aarhus Filmværksted den 23/10 kl. 16-18. 

 

CARSTEN SPARWATH 29.09.2015

Carsten Sparwath indledte sin karriere på Filmværkstedet i København, og producerer idag film og tv for flere hundrede millioner kroner om året. Gennem sin 20 årige karriere har han arbejdet sig op gennem filmbranchen, og har stor erfaring med at lave både low- og big-budget produktioner i ind- og udland.

Carsten har arbejdet på bl.a. The Neon Demon, Nymphomaniac, Dicte tv-serien, Hvidstengruppen, Klovn og Langt fra Las Vegas.

Carsten vil fortælle om sin uortodokse karriere og sine mange underholdende oplevelser i filmbranchen.

Arrangementet foregår på Aarhus Filmværksted den 29/9 kl. 16-18. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.  

OLE ØSTERGAARD 29.04.2015

Ole Østergaard kommer til Aarhus den 29/4 og holder oplæg om, hvordan man som producer styrer og støtter udviklingsprocessen i en filmproduktion.

Ole vil komme ind på, hvad man som producer gør fra filmidéen opstår til filmen er greenlit (finansieret og klar til at gå i produktion). Hvordan man konstruerer en "pakke" af materialer i udviklingen - manus, budget, finansieringsplan, tidsplan osv. - og får elementerne til at spille sammen. Samt hvordan man overordnet vurderer en idé og får de rette ressoucer ind i projektet: penge, tid, crew, samarbejdspartnere osv.

Ole er uddannet i Super16 og har bl.a. arbejdet for Bald Film og Zentropa, hvor han har produceret film som Antichrist, Velsignelsen, AFR og Ma Salama Jamil.

Ole er i dag chef for spillefilms afdelingen i Polens største VFX og Animations producent; Platige Image.

Foredraget foregår på engelsk og er åbent for alle. Arrangementet finder sted den 29. april kl. 16-18 på Aarhus Filmværksted.

 

ENE KATRINE RASMUSSEN 13.08.14

Ene Katrine Rasmussen orienterer om Creative Europe den 13. august kl. 16 på AFV.

Creative Europe Desk rådgiver om EU støtte til film, kunst og computerspil. Vi hjælper med hvordan man får sit projekt ud i den store verden, og hvordan man får udvidet sit internationale netværk.

Gennem efteruddannelse ude i Europa og deltagelse i internationale markeder og festivaler, kan man nå større målgrupper og få en bedre mulighed for finansiering.

Jeg vil komme med konkrete forslag til kurser og markeder og folk må meget gerne på forhånd tænke på et projekt de gerne vil have gode råd til, eller tænke på deres karriereplaner, hvorefter vi kan se på hvordan de bedst muligt kan indfri dem.

 

KLAUS HANSEN 10.09.14

Direktør for Producentforeningen Klaus Hansen kommer forbi Aarhus Filmværksted den 10. september kl. 16 og fortæller om Producentforeningens arbejde.

Klaus Hansen har været chef for Producentforeningen siden 1994. Først som sekretariatschef for PRODUCENTERNE, fra 2000 som sekretariatschef for den fusionerede Producentforening, og fra 2009 som direktør for Producentforeningen.
Klaus er ordførende direktør, og det er derfor Klaus, der udtaler sig på foreningens vegne.

I forbindelse med kurset Producers going Pro vil Klaus Hansen dels have fokus på Producentforeningens arbejde - dels vil han komme ind på de igangværende forhandlinger under Finansloven vedrørende film.

 

JOHNNY ANDERSEN 4.-5.10.14

Den 4.-5. oktober tilbyder Aarhus Filmværksted et kursusforløb i de to Movie Magic applikationer Scheduling og Budgetting, som 6-8 producere kan komme med på. Undervisningen  foregår på Aarhus Filmværksted fra kl. 10-17 lørdag og søndag.

Movie Magic programmerne er det oplagte styringsværkstøj at orientere sig ud fra som producer, da det typisk vil være disse programmer, der anvendes på professionelle produktioner.

Kurset tager udgangspunkt i softwarens anvendelsesmuligheder, når man som producer skal lave budget og tidsplan for sin film. Movie Magic tilbyder en komplet vifte af integrerede redskaber, der er designet til at øge produktiviteten for film. De udvalgte producertalenter som deltager på kurset vil opnå kompetencer indenfor produktionsplanlægning og budgettering. Kurset indeholder små øvelser som vil gøre deltagerne i stand til at arbejde selvstændigt videre i begge programmer.  

Workshoppen vil blive ledet af produceren Johnny Andersen. Johnny har produceret flere store danske og udenlandske film, blandt andet Valhalla Rising og Fighter. Desuden har han arbejdet som produktionsleder/line-producer på en lang række spillefilm. Johnny arbejder pt. som konstitueret leder af producerlinjen på Den Danske Filmskole.

Movie Magic Scheduling

Produktionsplanen er producerens vigtigste instrument, da den tager projektet fra script til handlingsrettet plan. Movie Magic Scheduling er en softwareløsning der udbygger planlægningsteknikken, ved at tilbyde kraftfulde nye værktøjer, der kan øge fleksibilitet og alsidighed i måden tidsplaner udføres og anskues på. Applikationen kan anvendes til at skabe produktions opdelinger, skydnings tidsplaner, re-organisering af scener, location sammenligninger, produktions rapporter og meget mere.

Movie Magic overskueliggør dine tidsplaner, øger effektiviteten og lader dig køre et sikkert filmset, hvor alle ved hvad de skulle gøre, hvornår, hvor og hvordan.

Movie Magic Budgetting

Uanset filmprojektets omfang skal man være i stand til at vise investorerne et professionelt og detaljeret budget der illustrerer pengenes fordeling. Movie Magic Budgetting er et innovativt budgetterings- og omkostningsvurderingsværktøj der tillader brugerne at oprette og redigere omfattende budgetter i alle størrelser, for alle typer af produktioner.

Med en bevidsthed om filmproduktioners høje kompleksitetsniveau er applikationen designet med komplette sammenlignings- og analysemuligheder af forskellige scenarier. Softwaren fungerer som en automatisk tjekliste der tilbyder alle de nødvendige kategorier, så du nemt kan overvåge alle omkostninger, samt foretage hurtige og nemme justeringer i alle faser af produktionen.

Ansøgningsprocedure


For at kunne deltage i Movie Magic kurserne, skal du indsende en kvalificeret ansøgning, da der er et begrænset antal pladser/licenser. Det er en forudsætning, at du medbringer din egen computer.

Din ansøgning skal indeholde et kort CV. Derudover skal du vedlægge en motiveret ansøgning inklusiv henvisninger til eventuelle film, du har produceret (max en A4 side).

 

BIRTE JEPPESEN 29.10.14

Drømmer du om at starte din egen virksomhed?

Har du styr på regnskabet? Ved du alt om skat, moms, revision og bogføring?

Det gør Birthe, som har været bogholder ved Aarhus Filmværksted i 6 år - og hun vil gerne dele ud af sin viden onsdag den 29/10 kl. 16-18 i undervisningslokalet ved Aarhus Filmværksted.

Birthe er desuden ansat ved service- og supportafdelingen i revisionsfirmaet BDO, hvor hun har arbejdet med bogføring og lønadministration i 9 år.

Du vil via kurset kunne finde svar og inspiration til spørgsmål som:

- Hvordan starter du din egen virksomhed?

- Hvilke lovkrav gør sig gældende?

- Hvordan er reglerne for regnskabspligt?

- Hvilken form for virksomhed kunne du forestille dig? Personligt, I/S eller ApS?

- Har du styr på bogføringsloven og bogføringssystemer?

Birthe vil i løbet af foredraget bl.a. gennemgå ovenstående, så du efter kurset kan navigere mere fokuseret og kvalificeret i junglen af regler, love, hjemmesider og links.

Vel mødt - vi glæder os til at se dig!

 

MIKAEL OPSTRUP 4.11.2014

Head of Studies fra European Documentary Network (EDN), Mikael Opstrup forsøger sig med en definition af begrebet kreativ producer i forbindelse med dokumentarfilm. Hvad er producerens rolle i krydsilden mellem kunst, produktionsledelse, finansiering og arbejdsgiverfunktioner?


Mikael vil desuden komme ind på hvorledes markedet for international dokumentarfilm ser ud; hvad der kendetegner en international dokumentarfilm samt hvad EDN beskæftiger sig med.

Vi får travlt!

Mikael har mange års erfaring som producer, senest i Final Cut Productions, som han var medejer af indtil 2008. Han har desuden arbejdet som Producer for Dokumentarfilm på DFI 1998 - 2002. Mikael har arbejdet for EDN siden 2011.


Arrangementet henvender sig især til kommende producere men alle med interesse for dokumentarfilm er velkomne.


Det foregår tirsdag d. 4. november kl. 16 - 18 på AFV.  

 

MIKKEL MALTHA 26.11.2014

”Synkronisering, mekanisering, masterlicens, MFN, OOC, fair use, publishing etc.” Musikbranchen kan ofte virke som en helt anden verden for folk i filmbranchen.

Hvad sker der fx når en skuespiller nynner en melodi på en scene? Må man frit bruge få sekunder af en sang? Hvem skal man spørge for at få lov til at bruge Beatles?

Kurset vil gennemgå praktiske processer forbundet med anvendelsen af musik på alle dele af filmproduktionen. Herunder brug af eksisterende musik, komponeret musik og musik som markedsføring for filmen (soundtrack, presse etc.).

Kurset vil tage udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer og problemer i mødet mellem musik og film. Deltagere på kurset er velkomne til at medbringe en case /et eksempel fra deres egen dagligdag. Det kan være en clearing der ikke gik som planmæssigt eller en kreditering som fejlede.

Mikkel Maltha er en af Skandinaviens mest erfarne jurister i spændingsfeltet mellem musik og film. Han har arbejdet som jurist og musiksupervisor på mere end 100 spillefilm (Fx Nymphomaniac, Antichrist, Fasandræberne, Hævnen, A Royal Affair), dokumentarer (Roskilde, Rocket Brothers) og TV-serier (Klovn, Blekingegade).

Kurset bliver afviklet på engelsk. Det foregår den 26/11 fra 16-18 på Aarhus Filmværksted. 

 

SARITA CHRISTENSEN 03.06.2014

Producent og direktør Sarita Christensen kommer på besøg på Aarhus Filmværksted.

Sarita har i en årrække været ansat på Zentropa, hvor hun arbejdede som assisterende producer for en række projekter og spillefilm.

I 2006 startede hun, sammen med instruktør Anders Morgenthaler, filmselskabet Copenhagen Bombay. Filmselskabet har fokus på kvalitetsfilm for børn og unge, men der bliver ligeledes produceret TV serier, bøger, spil og online-universer. I dag ejes filmskabet alene af Sarita Christensen filmselskabet. 

Foredraget er åbent for alle og foregår den 3. juni kl.16 i undervisningslokalet på Aarhus Filmværksted.

 

 

 

IRENE SPARRE 26.03.2014

Irene Sparre har over 15 års erfaring som producer på animationsfilm og TV serier, heriblandt for Film/Denmark, Nordisk Film/Norway, Filmkameratene/Norway og Anima Vitae/Finland.

Hun har blandt andet været producer på ”Duckling and ME”, ”Niko and the Way to the Stars”, ”Kurt Turns Evil”, ”Free Jimmy” og mange flere. I øjeblikket arbejder hun på NINJAGO – Master of Spinjitzu, hvor hun er co-producer blandt fem lande.

Irene Sparre besøger Aarhus Filmværksted, hvor hun vil fortælle om de erfaringer hun har gjort sig gennem de seneste 15 år som producer. Derudover vil foredraget have et internationalt perspektiv, hvor Irene vil biddrage med de erfaringer hun har gjort sig gennem en lang række internationale samarbejder. 

Arrangementet finder sted på Aarhus Filmværksted den 26. marts kl 19-21.  

 

 

MARTIN KELLER & RASMUS LYHNE 28.01.2014

Martin Keller

Martin Keller har siden 1990 arbejdet som producer og produktionsleder på stort set alle typer film og tv-produktioner bl.a. spillefilm samt kort- og dokumentarfilm. Siden 2005 har Martin været ansat på DFI som projektkoordinator på konsulentordningen for spillefilm, i 2009-2010 vikarierede han på NDS som producer. Du kan se nærmere om Martins filmografi her.

 

Rasmus Lyhne

Rasmus Lyhne arbejder i dag som produktionsleder på Filmværkstedet i København. Han har tidligere markeret sig som production manager og 1st assistant director på en række film og Tv-serier, herunder Rita, Monster busters, 2900 Happiness m. mange flere. Du kan se nærmere om Rasmus´filmiske bedrifter her

Martin og Rasmus orienterer om, hvordan man som producer bedst navigerer i støttesytemet gennem Filmværkstedet i København, New Danish Screen og Det Danske Filminstitut.

Det foregår i undervisningslokalet på Aarhus Filmværksted fra 15-17 den 28/1-2014.