Mehdi Avaz

Instruktør Mehdi Avaz (f.1982), har sammen med sine brødre Milad og Misam, som har været henholdsvis manuskriptforfatter og producer på debutfilmen Mens vi lever, gjort det umuliges kunst. Brødrene har nemlig sprunget let og elegant over det enorme bjerg, der udgør det danske filmstøttesystem. Med støtte fra private investorer har de skabt et overvældende anmelderrost mainstream drama på et uhørt lavt budget. Og i øvrigt uden at have nogen nævneværdig erfaring bag sig. Mens vi lever vidner på slående vis om, at der er nye måder at skabe film på, både på talentniveau og for professionelle filmskabere.

Ifølge brødrene er filmen baseret på en virkelig dramatisk hændelse, som ramte en af Mehdi Avaz’ klassekammerater for år tilbage. Denne ulykke ændrede skæbnen for de fire personer, som filmen netop følger. Filmen har fået stor positiv opmærksomhed ved sidste års Cannes-festival, og brødrene er allerede i færd med at line de næste projekter op, som de ikke blege for at give Oscar-chancer.

Instruktør Mehdi Avaz har lavet flere reklamefilm og musikvideoer, før sin spillefilmsdebut, og hans lillebror Milad har både skrevet og produceret filmen sammen med den tredje bror Misam.

Avaz-brødrenes præstation kan være en inspiration, for især unge filmskabere, der ønsker at nytænke filmskabelsesprocessen, og ønsker at gå nye veje, både i udvikling og finansiering af særligt spillefilm. Aarhus Filmværksted inviterer derfor Mehdi Avaz til at fortælle om sin filmrejse; hvordan Mens vi lever blev realiseret og hvilke nye projekter ham og brødrene nu har i støbeskeen.   

Vi ser frem til at byde Mehdi Avaz velkommen til et spændende oplæg om tilblivelsen af hans anmelderroste debutfilm. Foredraget er gratis, men vi opfordrer interesserede til at tilmelde sig hurtigst muligt, da der er begrænsede pladser.

Du tilmelder dig her.

Arrangementet er støttet af De Danske Filminstruktører, og fandt sted 31/1/18 kl. 16.00 - 18.30 på Aarhus Filmværksted, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Hlynur Palmason

We are happy to welcome Hlynur Pálmason on the 20th of February at Aarhus Filmworkshop. Hlynur is at the core of attention these days, as his highly acknowledged "Winter Brothers" is receiving numerous prizes and nominations. Hlynur states the following as to what he will be talking about at Aarhus Filmworkshop:

I will talk about the creative process. I will explore audio and visual expression with sounds clips and dialog.

We also explore the internal or the core, the beating heart of a project and how important it is to nurture and care for it. I think film have something internal and I would like to talk about this.

We talk about hearing and seeing and if it’s incorporated in the script itself. I see the script as a composition and I would like to talk about this.

We explore the need and want to express oneself and the private and personal angle of making a film. The balance between work and family, between reality and fiction or personal and private.

We explore the art of cinema as being both a mental and a physical experience.

The event is now closed for submissions, as all seats are reserved. We hope to see you on another occasion. 

The talk took place at Aarhus Filmværksted, Skovgaardsgade 3, entrance 3F, 8000 Aarhus C on the 20th of February from 16.00-18.30

The event is supported by De Danske Filminstruktører.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Berit Madsen

Instruktøren Berit Madsen (1964) er uddannet fra filmskolen Ateliers Varan, Paris med supplerende studier på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og cand.phil. i etnografi og socialantropologi ved Aarhus Universitet. 

"Sepideh - drømmen om stjernerne" er Berit Madsens første lange dokumentarfilm. Filmen blev nomineret til konkurrence på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam og i Sundance/USA, og nomineret til en Bodil og Robert i DK og den britiske Oscar "Grierson". "Sepideh" er produceret af Radiatorfilm og solgt til mere end 50 lande.

Berit vil fortælle om filmens tilblivelse, om de nødvendige skridt hun tog for at få filmen gennemført, og i den forbindelse vil hun vise både trailers og rå-scener, som hun brugte til at søge fondsmidler med. Hun vil desuden fortælle om mulighederne for at producere dokumentarfilm med internationalt format med base i Aarhus.

Læs mere om Berit her.

Tilmeld dig her.

Arrangementet er støttet af De Danske Filminstruktører, og foregår 28/2/18 kl. 16.00 - 18.30 på Aarhus Filmværksted, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ida Grøn (Arrangementet er afviklet)

Ida Grøn er uddannet instruktør fra The National Film and Television School i London (2009) og har en bachelorgrad fra KU i kunsthistorie. Ida brænder for dokumentargenren, og har markeret sig både på nationalt og internationalt plan med sine fængende og rørende dokumentarer. Ida arbejder ud fra en filmisk ideologi om, at information kan videregives udenom det analytiske intellekt.

Ida Grøn er blandt andet kendt for dokumentarfilmen ”Klovn for Livet” (TV2/DFI, 2011), ”Klara – tanker fra Taigaen” (DR 2004), og har desuden været med til at stifte kunstner-kuratorgruppen ”Tagging Art”.

Ida har en helt særlig evne til at kombinere researcharbejde og artisteri til en fængslende blanding af dokumentar og kunst på højt plan.

Derfor inviterer vi Ida Grøn til at vise klip fra sine film ”Stay Behind” (2017) og ”Klovn for Livet” (TV2, 2011), samt den film hun pt. arbejder på ”The Medium”, for at diskutere, hvordan man får succes med at arbejde kunstnerisk ud fra benhårdt researcharbejde, og hvordan man omdanner kommunikation til poesi og føling.  Samtidig vil vi bede Ida om at forklare, hvilke greb man bruger og tanker man gør sig, når man arbejder med sin egen familie som materiale.

Mere om Ida

Foredraget er støttet af De Danske Filminstruktører, og fandt sted torsdag d. 7. december 2017 kl. 16-18 i Aarhus Filmværksteds lokaler Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Birgitte Stærmose (Arrangementet er afviklet)

Birgitte Stærmose (1963) står stærkt som instruktør på den danske filmscene med værker som ”Ønskebørn” (2009), ”Værelse 304” (2011) og serien ”Norskov” som blev vist på TV2 i 2015. Hun er instruktøruddannet i USA med en Master of Fine Arts fra Temple University, og hendes mange film har vundet adskillige internationale priser, været nomineret af EFA for bedste europæiske kortfilm hele to gange, samt vundet en Robert for bedste dokumentar i 2010 for ”Ønskebørn”.

Birgitte er en garvet fiktionsinstruktør med en betydelig erfaring i at instruere på tværs af landegrænser og sprog. For hende er det skuespillerens subtext som fortæller historien fremfor den enkelte replik og hun har en særlig metode for arbejdet med spillerne, som gør sproget i sig selv irrelevant. Derfor inviterer Aarhus Filmværksted Birgitte til at tale om, hvordan man giver en film udtryk, når man står overfor sprogmæssige barrierer. Samtidig Vil Stærmose fortælle om sine metoder til at skabe et personligt udtryk i hendes præmiereaktuelle film ”Darling”.

Foredraget er støttet af De Danske Filminstruktører, og fandt sted torsdag d. 7. september 2017 kl. 16-18 i Aarhus Filmværksteds lokaler Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C.