Kasper Rune Larsen og Jacob Skyggebjerg om kontrolleret kaos på set

Save the date: 19. september fra kl. 16-20 på Aarhus Filmværksted.

Aarhus Filmværksted indbyder til foredrag om den nye spillefilm IDIOTEN.

Hvordan laver man autentiske film, der ikke føles som om de bliver læst op?

Instruktør Kasper Rune, der 2017 debuterede med den bredt anerkendte Danmark, vil fortælle om den metode, som filmen er tilblevet gennem - hvor alting improviseres, og fiktion væves ind i og trækkes ud af den fælles virkeligheds forudsigelighed.

Hvad er tankerne bag metoden? Hvornår og hvorfor opstod de? Hvordan realiseres de i praksis?

Og hvilke udfordringer løber man ind i, i en proces, der åbner op for så mange muligheder. Man får noget, som er uvurderligt - men mister man også noget? Hvilke erfaringer har Kasper Larsen draget sig nu, hvor han efterhånden har tre større projekter under vesten?

Og hvorfor er det som kunstner vigtigt at holde fast i sin overbevisning og være kompromisløs - også når det viser sig en udfordring i en branche, der på mange måder fungerer lige modsat ens overbevisninger?

Skuespiller Jacob Skyggebjerg vil fortælle om, hvordan det er at gå ind i karakteren og scenen uden replikker at læne sig op ad - at lade karakteren leve i scenen og omgivelserne.

Om det fælles arbejde med at udvikle karakteren, og om hvordan man, som denne proces skrider frem, mere og mere bliver i stand til at gå ind i instruktionen i øjenhøjde med karakteren.

Hvilke fordele er der? Hvilke ulemper?

På hvilke måder var det forskelligt at arbejde med IDIOTEN i forhold til Danmark?

Undervejs vil der blive vist eksempler på råmateriale og produktionsplaner, der illustrerer, hvordan arbejdet konkret har formet sig.

Filmen har premiere i august - og vi anbefaler, at du har set den inden oplægget.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede antal pladser.

 

 

Go back