Mød Konsulenten - Teys Schucany

Mød Aarhus Filmværksteds nye konsulent Teys Schucany, når han kommer til Aarhus Filmværksted for at fortælle, hvad han leder efter som konsulent - og hvor han vil give indblik i egne erfaringer som instruktør og manuskriptforfatter.

Teys vil dele ud af sin egen måde at trykteste sin idé og bl.a. fortælle, hvad det aller første han gør er, når han skal skabe en ny filmisk fortælling. Oplægget vil fokusere på, hvordan man bruger sine værktøjer i samspil med sin kunsteriske vision.
 
Hvordan sikrer man sig, at den historie, man arbejder på, har et stærkt fundament, der kan klare vejen fra idé til færdig film?
Samtidig vil der være fokus på, hvordan man gennem sine kortfilm kan øve sig på ledelse og at skabe trygge arbejdsmiljøer som forberedelse til at skabe en sund filmbranche på.
 
Teys Schucany er filminstruktør og manuskriptforfatter uddannet fra Super16 og debutterede i 2023 med Viaplay-serien ”En af drengene”, der bl.a. blev udtaget til SeriesMania i Frankrig og nomineret som Årets korte tv-serie til Robert Prisen 2024.
 
Jeg glæder mig enormt meget til at starte arbejdet som filmkonsulent på Aarhus Filmværksted. Jeg har et bankende ønske om at kunne give viden og erfaring videre, som der selv er blevet givet gavmildt til mig. Jeg elsker alle genrer og former for film, men hvad der for mig gør en film til noget helt særligt er, karaktererne, der rummer de nuancerede og relaterbare sider af os som mennesker, og følelserne, der bliver vækket i mig – at jeg bliver rørt til tårer, griner over hele ansigtet, har hjertet i halsen eller knugen i maven.
 
Filmbranchen er i forandring, og nye talenter, nye historier og forskelligartede levede liv er endnu vigtigere end før. At lave film skal først og fremmest være hylende inspirerende og give glæde. Jeg ser Filmværkstedet som spillende en central rolle i vores filmbranche, da det er her, man første gang prøver og lærer, hvordan det er at lave film. Det er et medansvar, jeg tager seriøst, og jeg tror, der omvendt også er meget at lære fra nye unge talenter.”
 
Arrangementet er gratis og åbent for alle, men tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede antal pladser.
 
 

Go back