Nyhedsarkivdetaljer

Debat arrangement om diversitet i dansk film

 

Aarhus Filmværksted har sammen med Kvindemuseet, og FO-Aarhus, inviteret Aktionsgruppen for større diversitet i dansk film til debatarrangement i Aarhus.

Det Danske Filminstitut har lavet en kortlægning af, hvordan det egentlig står til med diversiteten i dansk film, når man kigger på hvilke film der får støtte.


Groft sagt er fiktion præget af midaldrende hvide mænd med ondt i kærligheden og ikke særligt stort publikum, og ligeså groft sagt er dansk dokumentarfilm præget af højintelligente unge kvinder, der forstår at omfavne en global verden og dens problemer men næsten intet publikum har uden for hovedstaden og kreative miljøer der i forvejen er enige.

Er der historier vi ikke får fortalt, og hvad er det der blokerer for dette? Hvorfor er det sådan, at man helst skal tilhøre de højeste sociale klasser for at få støtte til at lave film i Danmark? Er der en fremtid for dansk film, danske filmarbejdere, biograferne og publikum vi kan gøre både kommercielt og menneskeligt stærkere og rigere end den er nu?
 
Det arbejdes der på for fuld drøn lige nu, og du kan berige det arbejde, når lederne af aktionsgrupperne kigger forbi  Kvindemuseet og fremlægger deres tanker til diskussion.
 
Der vil være korte oplæg af:
Christina Rosendahl, instruktør og formand for Danske Filminstruktører
Jenny Lund Madsen, manuskriptforfatter og medlem af bestyrelsen i Danske Dramatikere
Kim Pedersen, formand for brancheforeningen Danske Biografer
Maria Sloth, byrådsmedlem og formand for udvalget for mangfoldighed og ligestilling i Aarhus Kommune.
 
Aktionsgruppen skal i oktober komme med konkrete anbefalinger som skal øge diversiteten i dansk film, de er i Aarhus for at modtage input til arbejdet, så dette er chancen for at skabe forandring uanset om man er filmarbejder, dramatiker, skuespiller eller bare godt kan lide at se en god film. Du kan læse mere om aktionsgrupperne og oplægsholderne her.
 
Aftenens ordstyrer vil være Aage Rais, filminstruktør og direktør for Aarhus Filmværksted.

Hvor: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C

Hvornår: Torsdag den 29. september kl. 19.30 - 21.00

Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Go back