Nyhedsarkivdetaljer

Den Danske Filmskole på Besøg 29/10

 

Nu kan man igen snart søge om optagelse på Den Danske Filmskole. Derfor byder vi velkommen til en aften, hvor skolens rektor, lærere og studerende fortæller om skolen og dens uddannelser.

Hvis du overvejer at søge ind på Filmskolen, så kom og se og hør - der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet er gratis - men tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig her.

Arrangementet afholdes i Remisen på Godsbanen fra klokken 16.30, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus.

Efter en fælles introduktion går de forskellige faggrupper i separate lokaler på Filmværkstedet - hvor der kan stilles spørgsmål til de specifikke linjer.

Du kan læse mere om ansøgning og optagelse på Filmskolen her.


Den Danske Filmskole er grundlagt i 1966 og er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv-produktion.

I begyndelsen var der kun en uddannelse for instruktører, filmfotografer og tonemestre. I løbet af 1980’erne kom filmklippere, producere og manuskriptforfattere til. I 1990’erne blev Dokumentar/TV-uddannelsen og Animations-/ computerspilinstruktøruddannelsen etableret.

I 1998 flyttede Filmskolen sammen med en række andre kunstskoler til Holmen, og i 00’erne blev skolens tekniske faciliteter omlagt til digital produktion.

Filmskolen udbyder i dag 4-årige* uddannelser i:
Fiktions-, Dokumentar- og Animation-/computerspilinstruktion
Manuskript
Produktion
Lyd
Foto
Klip
*Animation-/computerspil er 4½-årig


Filmskolens kerneværdier
- De studerende optages på deres kunstneriske talent, ikke på karakterer fra forudgående   uddannelse(r).

- Den filmkunstneriske praksis og det kunstneriske samarbejde er i centrum.
- Lærerne meriteres gennem filmerfaring.
- Den individuelle vejledning af de studerende har høj prioritet.

Syv af Filmskolens otte uddannelser optager nye studerende i 2019. Det drejer sig om Dokumentarinstruktør-, Fiktionsinstruktør-, Manuskriptforfatter-, Producer-, Filmfotograf-, Filmklipper- og Tonemesteruddannelserne. Alle syv uddannelser er 4-årige med studiestart i august 2019.

Frist for ansøgning ligger i januar 2019.

VIGTIGE DATOER:
2. november 2018 - udkommer nye studieordninger til alle uddannelserne. Se dem her på hjemmesiden.
5. november 2018 - udkommer optagelsesvejledninger for alle uddannelserne. Optagelsesvejledningerne indeholder blandt andet informationer om optagelsesudvalg, optagelsesprocedurer, bedømmelseskriterier samt oplysninger om krav til filformater mm.
6. november 2018 – ansøgningsskemaerne bliver tilgængelige online via Filmskolens hjemmeside, og du kan altså ansøge fra denne dato.
9. januar 2019, kl. 12.00 - ansøgningsfrist på Filmklipperuddannelsen.
16. januar 2019, kl. 12.00 - ansøgningsfrist på Dokumentarinstruktør-, Fiktionsinstruktør-, Producer-, Manuskriptforfatter-, Filmfotograf- og Tonemesteruddannelsen.
28. januar 2019 – 4. marts 2019 – optagelsesproces.


 

Go back