MØD FILMKONSULENTEN

TEYS SCHUCANY

Teys Schucany er uddannet filminstruktør og manuskriptforfatter fra Super16 og debuterede i 2023 med Viaplay-serien ”En af drengene”, der bl.a. blev udtaget til SeriesMania i Frankrig og nomineret som Årets korte tv-serie til Robert Prisen 2024.

”Jeg glæder mig enormt meget til arbejdet som filmkonsulent på Filmværksted Aarhus. Jeg har et brændende ønske om at kunne give viden og erfaring videre, som der selv er blevet givet gavmildt til mig. Jeg elsker alle genrer og former for film, men hvad der for mig gør en film til noget helt særligt er, karaktererne, der rummer de nuancerede og relaterbare sider af os som mennesker, og følelserne, der bliver vækket i mig – at jeg bliver rørt til tårer, griner over hele ansigtet, har hjertet i halsen eller knugen i maven.

Filmbranchen er i forandring, og nye talenter, nye historier og forskelligartede levede liv er endnu vigtigere end før. At lave film skal først og fremmest være hylende inspirerende og give glæde. Jeg ser Filmværkstedet som spillende en central rolle i vores filmbranche, da det er her, man første gang prøver og lærer, hvordan det er at lave film. Det er et medansvar, jeg tager seriøst, og jeg tror, der omvendt også er meget at lære fra nye unge talenter.”

FILMKONSULENTEN PÅ FILMVÆRKSTED AARHUS

På Filmværksted Aarhus hjælper eksterne filmkonsulenter med at vurdere ansøgninger om støtte til filmprojekter. De tager stilling til både produktion og færdiggørelse af film.

Hvert år vælges en ny filmkonsulent til at deltage i de fire årlige ansøgningsrunder. Konsulenterne vælges på baggrund af deres erfaring i filmbranchen for at sikre, at der kommer nye perspektiver på projekterne.

Hvad laver filmkonsulenten?

Konsulenten arbejder tæt sammen med filmskabere for at hjælpe dem med at udvikle deres projekter. De taler med ansøgerne om både styrker og svagheder ved filmidéerne og giver feedback på, hvor projektet kan forbedres.

I stedet for at komme med konkrete løsninger, stiller konsulenten spørgsmål og peger på mulige udfordringer, som ansøgeren selv skal finde løsninger på.

En stor del af arbejdet går ud på at læse ansøgninger og manuskripter, skrive tilsagn eller afslag og mødes med dem, der går videre i første runde. I tilbagemeldingerne forklarer konsulenten, hvorfor et projekt får støtte eller afslag, og vurderer både projektet og de folk, der arbejder på det.